Hirdetés

Aktív témák

  • Vidala

    senior tag

    válasz Zozzy #9088 üzenetére

    Valóban lehet variálni rendesen. A végső döntésnél mégis csak egy számít: neked tetszen. Vigyél olyan zenéket tesztelni, amiket szeretsz és sokat hallgatsz.
    Bocsi a félreolvasásért, de a lényeg kb. ua. maradt. Ahogy BBéci mondja, az E80-as frontok (is) lényegesen jobbak a Balboánál, zenéhez pedig azok kellenek.
    Hogy más kérdésedre is válaszoljak: a Denon-ra én 2 dolog miatt szavaztam (1) a 1610-es EISA díjat kapott (2) személyes tapasztalataim elég jók a Denon-okkal, magyarul tetszik a "hangjuk", de az Onkyo-val sem nyúlhatsz túlzottan mellé. Ebben a konfigban a hangfalak lesznek a mérvadók. A megadott paramétereket pedig csak mérsékelten fiirtassuk, de erről már egy csomószor beszéltünk. Nemigazán lehet két gyártót a W-ok, meg THD-k stb. alapján összemérni. Akkor pl. H/K-t senki se venne.

    WN31RD:
    Teljesen egyetértek, korrekt okfejtés, de "hivatalból" vitatkoznék kicsit.
    Műfaj: Ha szigorúan vesszük, mindegy milyen zenéhez lesz a hangfal, mert a lényeg mindegyiknél ugyanaz. Minél torzításmentesebb, tisztább (szárazabb érzés) ööö .... akarom mondani hangzás. :) Mégis kialakult - talán nem indokolatlanul - egy ilyen irányú megközelítés is. Ebben pedig nem a rock-nak és az elektronikus zenének vannak a legnagyobb igényei, egyszerűen a zene felépítéséből adódóan. Persze lehet kontrázni, mert a műfaj sok esetben is csak iránymutató lehet. Pl. én Heavy Metal alatt valahogy nem a KISS-re és hasonlókra gondolok elsősorban, hanem Deep Purple, Uriah Heep vagy épp King Krimson jut eszembe. Nagyon más.
    HD hang: Azért egy ilyen szetten már lehet hallani. Én már azzal is bajban vagyok, hogy 2 CD vagy koncert között is iszonyú különbség van felvétel minőségétől függően. Ezek a cuccok már értékelhetővé teszik a különbséget, még ha nem is olyan mértékben, mint egy komolyabb szett. Szerintem megéri erre is odafigyelni.

    CoVboy Forever!

Aktív témák