Hirdetés

Aktív témák

  • Vidala

    senior tag

    válasz Thuglife #9641 üzenetére

    Az Onkyo-ról (különösen a 3-as széria) szóló kis eszmecsere folyamán egyre inkább a következő gondolat erősödik bennem, ami már egy ideje motoszkál a fejemben:
    Kiindulás: Ez a belépő szintű modellje, tehát csodákat alapból ne várjunk tőle.
    Trend: Az Onkyo elment abba az irányba, hogy minden szupi feature-t már az alapgépbe is beépítenek, vagy legalábbis látszólag. Egy rakás hangformátum, csatlakozó, abból is a legmodernebbek stb. Aztán néhányról kiderül, hogy inkább reklámfogás (HDMI 1.4, de nem tudja a képet és a handot szétválasztani, nincs mérőmikrofon, korábban pedig volt stb.). Mindeközben a lényeg alól (hangzás) kicsit ki is rántja a szőnyeget. Olcsóbb hangfalcsatlakozók, IC-s tranyók, gyengébb táp stb.

    Félreértések elkerülése vegett: tulajdonképpennem csinál semmi "rosszat", csak próbál kielégíteni egy piaci szegmenst. Alacsony áron látszólag - és bizonyos szemszögből is - minden földi jóval felszerelt erősítőket készít. Csakhogy ez valaminek a feláldozásával jár. Nem gondolhatja senki, hogy konkurensei és saját maga alatt vágja a fát. Akkor miért venné meg bárki a felsőbb kategóriás cuccait? Vagy a kokurencia ülne ölbe tett kézzel és nézné, hogy vesztenek a versenyben?

    Ezzel nem azt akarom mondani, hogy gagyi lenne. Sőt bizonyos szemszögből így is kíváló termékekről beszélünk, csak egy pici gondolkodásserkentőnek szántam: el kell tudni dönteni mire van szükségünk és cserébe mit kapunk a pénzünkért.

    Most lehet savazni :U

    CoVboy Forever!

Aktív témák