Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Lipton

    őstag

    válasz razzorr #10591 üzenetére

    A főzőlaphoz...

    Más a működési alapelve.

    A kerámia átmelegíti az üveglapot és az üveglap melegíti az edényt. Olcsóbb de aránylag nagyobb a hőveszteséged és működik (szinte) minden edénnyel.

    Az indukciós egy nagy(obb) tekerccsel indukciós elven közvetlenül az edényt melegíti. Egy tojás megfőzése után például akár a tenyeredet is még rá tudod tenni az üvegre és nem éget meg "csak meleg". Hátránya hogy nem minden edény működik együtt vele (anyagtól függ) illetve a szabályozás kicsit másabb mint a kerámiának. Nem tudom hogy ez egységes vagy sem, de az indukciós kapcsolgatással szabályozza a teljesítményt nem pedig fokozatokkal. Hosszabb távon ezzel jobban jársz mert hatékonyabban működik, kevesebb az energia felhasználása. Nálunk sok éve ilyen szolgál és nem cserélném másra. Természetesen valamennyi korlátja van ennek is. Amennyiben mondjuk egy "komoly vokos" kaját szerenél oda kell egy tényleg nagy gázrózsa bár ezzel is csináltam már szuper thai tésztát. Persze ilyen speciálisabb gázrózsa egy alapabb gázos főzőlapon sincs :)

Új hozzászólás Aktív témák