Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • batagy

    őstag

    válasz sutszi #10869 üzenetére

    Én is használok ilyen vízszűrő kancsót.

    A kancsóm Brita Marella XL, ez 3.5L-esnek van írva, de szerintem annyi víz nem megy bele, talán 1 -1,5 liter. De a kancsó igazából teljesen mindegy, hogy milyen, a legegyszerűbb is jó, a lényeg hogy milyen kompatibilitású. A Brita Maxtra betét és a Laica Bi-Flux kompatibilisek egymással. Én ezért a Laica Bi-Fluxot szoktam venni bele, egyszerűen azért mert az kapható itt a Sparban is. 1 betét 1 hónapig elég.

    De van egy szűrésszám korlát is a betéthez. Ezen a kancsón van egy számláló felül, de olyan nehezen hajtódik, hogy inkább egy cetlire szoktam rovátkákat húzni, a betét indításától, mikor teleengedem.

    A másik fajta betét a Brita Classic és a Laica Classic. Régebben olvastam ezekről, elvileg a Maxtra/Bi-Flux rendszer annyiból jobb, hogy a szűrő alját víz lepi el szándékosan 1 cm magasságig azért, hogy ne pangjon el benne a baci, ugyanis tán ezüst fertőtlenítő van a szűrőben.

    Annyit érdemes tudni biztonságügyileg, hogy a leszűrt vízben mivel nincs klór, ezért a bacik elkezdenek szaporodni benne idővel. Ezért célszerű hűtőben tárolni. De én pl nem bírom a hideg vizet, ezért csak sima szobahőmérsékleten tartom a kancsót. Így viszonylag hamar meg kell inni, mondjuk 6 órán belül. Ha hosszabb ideig állt a szűrt víz, érdemes lemosni az edényt. Ha pedig a szűrő is állt pár napot, akkor én át szoktam engedni 1 adag vízzel, amit kiöntök még.

    Én elégedett vagyok vele, finom vizet gyárt!

Új hozzászólás Aktív témák