Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ribarszki

    őstag

    válasz Tanisz #20687 üzenetére

    "A robotporszívókkal elérkeztünk a XXI. század legújabb vívmányaihoz. Bár még nagyon kicsi a piaci részesedésük, és a gyártók is folyamatosan fejlesztik a hardvert és a szoftvert is, mégis érdemes odafigyelni rájuk. Létezik néhány márka, mely kimondottan életképes megoldást kínál a robotporszívók terén, közülük is kiemelkednek az iRobot porszívói.
    A fejlődés tagadhatatlan és évről évre életképesebb, a mindennapok munkáját megkönnyítő robotporszívók kerülnek a piacra. Jelen formájukban még nem teljesen képesek arra, hogy teljes egészében átvegyék a hagyományos porszívók helyét. Különösen a szőnyegen történő takarítási hatékonyságuk bizonyul meglehetősen gyengének. A drágább modellek ugyanakkor képesek felmérni a lakás paramétereit, a bútorok elhelyezkedését, számtalan beállítással bírnak, s amíg nem tartózkodunk otthon, a porszívók elvégzik a takarítást. Különösen ügyesen boldogulnak abban a lakásban, ahol nagy a szilárd burkolat aránya, és viszonylag nagy teret tud bejárni a székek, állólámpák, könyvek, gyerekjátékok kerülgetése nélkül. Mindenesetre olyan nagy téma a robotporszívók kérdése, hogy ezt csak külön cikkben lehet részletesen kielemezni." /Írtam a hogyan válasszunk porszívót? c. cikkben/

    Egyébként az általad linkelt porszívóval semmi tapasztalatom nincs, utána kéne nézni hogyan méri fel a területet, mi alapján tájékozódik, lehet-e takarítási programokat állítani, működik-e autómatikus módban. (Mikor nem vagy otthon akkor takarít, stb..) Külföldi fórumok, tesztek, visszajelzések. Olyan szűk réteg használ ilyen porszívókat, hogy ebben témában gyakorlatilag sötétben tapogatózunk.

    Az biztos, hogy hatalmas csodát nem kell várni tőle. Ha nincs sok akadály, akkor a hajszálakat, pormacskákat, stb. összeszedheti. Szóval inkább kiegészítő porszívónak jó, elsődlegesnek semmiképpen. De abban igazad van, hogy ebben az árban se közel se távol nem találni ilyet. Max megveszed és ha nem jött be visszaviszed az Aldiba. Simán viszaveszik, ilyenen nem problémáznak. Még csak meg sem kérdezik, hogy mi volt a baj vele.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák