Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FireShadow

    senior tag

    válasz Geripapa #21057 üzenetére

    Nekem osanos Sencor van, laposelemes és üveg felületű touchos. 1 gramm pontosságú. Takaritani könnyü de az elektronikaja kicsit meghülyül a viztöl, a kapacitiv gombok miatt. Ha tiszta akkor szép és átlátszik alatta az asztal. Nem értem mi különbség a ml és a gramm mutatása között egy mélegen amúgy. Laposelem vagy sem szerintem az mind1, elég ritkán kell cserélni, 1-2 évente és kb 200 pénz az elem. De ha világit a kijelzö az más tészta, ez nem világit.

    Ha újat vennék akkor:
    - Világítson a kijelző, az mindig jó
    - Lehet nem touchos gombost vennék, bár akkor a viz fog bele folyni amikor mosom a felületét..
    - Ne csak grammpontos legyen hanem 0.1 pontosságú. 2-3 kiló terhelhetőség elég, ha pontosabb tud lenni emelett.
    - Ha nagyon utána akarsz menni akkor amazonon van egy rakás és reviewolva is vannak.

    Egyébként minél nagyobb súlyt kibír mérni, annál pontatlanabb. Hasonlóképp az ember súlyát mérni hivatott digitális mérlegek általában 10 deka pontosságig mérnek. Amikre több kilót rakhatsz de konyhaiak azok gramm pontosak. Arra figyelj hogy legyen benne "nullázó" és negativot is ki tudjon irni. Pl ráraksz egy másfél kilós lábast tele kajával, nullázod, aztán kiadagolsz belőle. Vagy sütéskor a nagy 1kilós üvegtálat rakod rá, nullázod, és amikor kéri a recept hogy x gramm liszt akkor mindig látod 0zás után hogy mennyit raktál bele a legutolso összetevöböl. Viszont sokszor poén lenne ha 0.1gramm pontosságú lenne. Ha ciánt akarsz inni akkor meg patikai milligrammos pontosságú kell neked, de ezeket meg mégkevésbé lehet megterhelni. Szóval mindig van valamit valamiért.

    @Antonio sztem nem baj ha egy 3ezres szaron is ennyit gondolkodik valaki, én nem szeretném a szemétdombot gazdagitani, napi szinten használom a mérlegem és nem árt ha nem olyan gagyi.

    Összefoglaló cikk külön topikokkal lehet nem ártana nagyobb kategóriáknak mint pl hűtő vagy mosógép, szerintem ezek azért elterjedtebbek (bár kevésbé misztikum) mint a klímák, amiknek viszont van saját topikjuk jó összefoglalóval. Mindemellett lehetne egy kérdöives felmérést körbeküldeni szerelők között hogy ugyan mondják már el a véleményüket a márkákról egyesével. Pár válasz csak jönne, és azokat a világ elé lehetne tárni, ha valakinek lenne ideje egy ilyet levezényelni (olyan kérdöiv mint amikor valaki kutat szakdolgozathoz).

    [ Szerkesztve ]

    Keeping secrets away from everyone Staring out into another world .. Ocean city girl

Új hozzászólás Aktív témák