Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ribarszki

    őstag

    válasz pjen #32823 üzenetére

    Nem annyira értek hozzá, de a mosogatógép számomra egyszerűbb szerkezet. Egy szivattyú vizet nyom az edényekre, vizet melegít, tablettát old, mosószeres vízzel mosogat, öbílt. Időközönként regenerálja a gyantát. Esetleg a szárítás hatékonyságában lehetnek különbségek, illetve anyagminőségben, belső kialakításban, extra szolgáltatásokban. De az alap nagyjából egyforma. (A mosogatógépnél a víz és áramfogyasztásban sincsenek drasztikus különbségek)

    A mosógép azért más. Ott számít, hogy pl. inverteres-e a gép. Mert akkor halkabb. Milyen a csapágyazás? Felfüggesztés? Mennyi ideig most, mennyi vízzel? Centrifugálásnál mennyire érzékeny a súlyelosztásra? Lerohad-e a teteje a felültöltősnek? Milyen a dob kiképzése? Késleltetett indítás, öblítőstop, 1400-as centrifuga, 7kg-os töltet.

    A mosogatógépnél nincs igényem többre mint, hogy elmosson és szárítson. A mosogatógépnél már számomra vannak olyan fontos extrák, amelyeket a drágább gépek adnak, s a belépő Beko nem fog teljesíteni. Teljesen érthető módon. De egy inverteres motorért, 7kg-os töltetért, 1400-as centriért szívesebben fizetem ki a Beko 2-3x-os árát, mert ott tudom mit kapok érte. A mosogatógépnél ez számomra nem ilyen egyértelmű.

    Ezért gondoltam, hogy a mosogatógép egyszerűbb szerkezet. De mondom, nem vagyok szerelő, ennyire nem értek hozzá. :B

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák