Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • peppe79

    senior tag

    válasz ribarszki #34835 üzenetére

    "De ezt egy Sebo is kiszedi 100k-ért, nem kell hozzá 500ezret fizetni."

    Az ár alapján történő összehasonlításnak mindig úgy van értelme, ha az almát az almával, a körtét a körtével. A Sebo-nak nincs olyan motoros feje, amiben lenne padlóérzékelő szenzor, és automatikus magasságállítás. Innentől kezdve legfeljebb az almát tudom összehasonlítani a körtével.

    Ha a 100 ezres SEBO-t említetted, akkor gondolom, most az állóporszívókról beszélünk. A Sebo Felix 1 akciósan valóban 96 ezer Ft, az eredeti listaára 120 ezer Ft.
    Ezzel szemben a Vorwerk VK200 hazai ára 350 ezer Ft (és nem 500 ezer, mert abban már egy rakás kiegészítő is benne van). Amit viszont érdemes tisztázni: mivel a Quality Direct Kft. a kizárólagos forgalmazó, és egyedül ők értékesítik ezeket a porszívókat Magyarországon, lényegében annyi pénzt kérhetnek a porszívóikért, amennyit nem sajnálnak. Érdemes megnézni a Worwerk német oldalát: a VK200 állóporszívó + EB400-as fej listaára 733 euro, azaz 230 ezer Ft.

    Ez ugyan még mindig a duplája a Sebo-nak, de azért már annyira nem a valóságtól elrugaszkodott ár...főleg úgy, hogy felhasználás szempontjából jobb, mint a SEBO:
    - Komfortosabb: padlóérzékelővel ellátott, automata magasságállítású motoros fej
    - Hatékonyabb: porkibocsátás/padlótisztítás/szőnyegtisztitás osztályzása: A/A/A (SEBO Felix1: A/B/C)
    - Könnyebb: súlya a motoros fejjel együtt 4,5 kg (SEBO Felix1: 7 kg)

    Hozzáteszem: én egyikért sem fizetnék ennyit, mindössze az árakat szerettem volna tisztázni.
    És korábban azért hoztam csak fel példaként a Vorwerket, mint gyártót, mert ennyi év távlatából szerintem nagyjából itt kellene tartania manapság a porszívó gyártásnak, a kommersz kategóriában. Pillanatnyilag nem tudok még egy olyan gyártót említeni, amelyik hasonlóan széles választékú kiegészítőkkel szolgálna. A többieknél még mindig megáll a tudomány az évtizedekkel ezelőtti résszívófejnél, meg a keskeny kárpit szívófejnél.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák