Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #32577792

    törölt tag

    válasz blattida #41911 üzenetére

    A neves AEG hűtős tapasztalatát éppen sokszor leírta farkas-j is, de mivel az a márka, amitől nem tud elrugaszkodni, ezért azon nagyvonalúan átlép.
    Biztos nagyon fájdalmas lehet, hogy azonos minőségben olcsóbban és jobb garancia feltételek mellett is van ajánlat. Pedig van.
    Mosó-és szárítógépek esetében ráadásul nincs éves ciklus megkötés sem a garanciára, ami nem igaz minden márkára.
    Az alkatrész árakra sem igazak, hogy legalább itthon gyártják és olcsóbb, mint a példa is mutatta. Mi maradhat akkor? Hát az, hogy a török kamionok nem jutnak el piciny hazánkba, legfeljebb hónapok, évek alatt az alkatrészekkel. (tényleg alig látni őket az autópályákon, az tény viszont, hogy hajót egyet sem láttam még ott)

    Az is érdekes indok, hogy nem szabad elhinni, amit a boltban ajánlanak, mert a jutalék miatt teszik. Persze ha Eluxot ajánlanak az már mindjárt más, azt el lehet hinni, hiszen azért ajánlják, mert azt nem jutalékért teszik.
    Nem is gondoltam volna, hogy ez így működik.
    Én bizony elég sokat foglalkoztam értékesítéssel. Sok olyan termék volt, amit nem árultam egy kategórián belül. Eszembe se jutott volna, amikor az érdeklődő rákérdez az általam nem forgalmazott termékre, azt mondani, hogy az szar, azért nincs nekem. Nincs, nem forgalmazom! Ennyi. Aztán majd ő eldönti, mit akar. Megtanultam, megtanítottak sokkal okosabb emberek marketing területen, hogy ilyenkor is adjunk pozitív visszajelzést az ügyfélnek, hogy jól döntött. Miért? Baromi egyszerű: mert az az Ő, saját döntése! El kell fogadni, hogy az emberek másképp is dönthetnek, mint ahogy Te szeretnéd. De az legyen az Ő döntésük. Mi az, hogy "azzal viszont jól döntöttél"? Ezek szerint a másikkal meg szarul döntött?

    Anno, mikor az első átkos rendszerben éltem, és volt pár autómárka kapható, az emberek eleinte vettek még záporjóskát is, aztán tudott lett, hogy annak egy jó tulajdonsága volt, a kályhája. Ezért nem is sok lett belőle vásárolva.
    Az emberek ha sokat vásárolnak valamiből, amiről kiderül, hogy pocsék, el fogják mondani a szomszédnak, a rokonnak, ismerősnek. Amikor mennek hozzájuk, látják, hogy új gépük van: jajj nekünk is kéne cserélni, milyen ez? Jó, nem annyira jó stb. Nem jár ám mindenki az ÁK-ra, vagy PH!-ra! Sőt! Ha gond van egy-egy márkával, nem veszik ám őket csak azért, mert sok jutalékot kapó emberke azt javasolja nekik!

Új hozzászólás Aktív témák