Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • peppe79

    senior tag

    válasz #32577792 #42305 üzenetére

    Az Electrolux csoportról, és annak termékeiről, sajnos többnyire negatív véleménnyel vagyok, viszont a sütőüveggel kapcsolatban én is azt mondanám, hogy az csak külső fizikai behatás következményeként törik.

    Ezt a kijelentésüket viszont nem igazán értem:

    „Jótállás keretein belül készülékét azért nem áll módunkban javítani, mert amennyiben gyártóműi meghibásodás lenne, és esetleg feszület lett volna a sütő üvegében, az az első felfűtés esetén összetört volna”.

    Sajnos azzal kapcsolatban nincs tapasztalatom, hogy mi történik akkor, ha Krisztus képe jelenik meg az üvegen. Ha meg nem a feszületre, hanem a feszültségre céloztak: a biztonsági üvegnek pont a - mesterségesen - előidézett feszültség a lényege. Az ilyen edzett üveget nem olyan könnyű dolog bezúzni, viszont az éle, de főleg a sarka mentén nagyon sérülékeny. Gyakori hiba például, amikor egy zuhanykabin összeszerelésekor, az álló üveget nem két kézzel akarják beemelni, hanem hanem az egyik sarkára fordítják, és akkor képes gyönyörűen "szétrobbanni". Nem tudom, hogy van-e egyáltalán olyan termék, ahol az üveg törésére garanciát vállalnak (?).
    Nem vagyok jós, de szerintem az történhetett, hogy az üvegajtó alsó része megszorulhatott, talán épp az alatta lévő fiókban/vakfiókban, ami esetleg rosszul volt méretezve, vagy beállítva. Pont ezért, nem csak díszelemként szolgálhat, de egy nagyon pici biztonságot is adhat az, amikor a sütőajtó alsó sávjára egy fémlapot ragasztanak. Ekkor talán még idejében észreveszi az ember, ha netán az ajtólap nyitását valami akadályozza.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák