Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gömbike

    senior tag

    válasz freaghill #45554 üzenetére

    Túl egyszerűen tetted fel a kérdést.

    Megpróbálom leírni:

    - Ha heti 2-3 alkalommal szárít a gép, akkor felesleges a hőszivattyús kondenzációs szárítógép. Akkor elég a normál kondenzációs is.

    -Természetesen ha sokat van használva, akkor már megéri a hőszivattyús kondenzációs szárítógép.

    -Nem kell bedőlni, hogy a normál kondenzációs sokat eszik, "B" kategóriás dumának. Igen, "B" kategóriás, de havi 12 alkalommal használva sem eszik 1500 Ft-nál többet. Nekem sokáig volt normál kondis, 126 literes dobbal és ennyit evett.

    -Viszont a normál kondenzációs egyszerű mint a faék, sokkal megbízhatóbb és otthon is ki lehet ( kb. 3-5 perc ) takarítani a hőcserélő egységét.

    - A hőszivattyús kondenzációs gépeknél ez sajna csak szétszedés után lehet elvégezni. Na nem kell megijedni, nem kell minden évben, az enyém már lassan 3 éves, de én odafigyelek a karbantartásra.

    -Vannak marketing dumák a hőszivattyús gépeknél, mint pl. a Self Cleaning, meg öntisztítós kondenzátor (bár e kettő u.a.), meg porszívózható kondenzegység ( pl. az enyém), de igazából ezek csak kitolják a nagyszervíz idejét, nem tökéletes megoldások.

    - Azt kell megvenni, amelyik Nektek szimpatikus és a legtöbb gari van rá. Most némelyik Beko gépre 5 év gyártói garanciát adnak: [link]

    - Jelenleg a Beko gépek jók ár/érték arányban, de nem lősz mellé a Bosch, AEG-Electrolux, Gorenje gépekkel sem. Itt [link] is adnak 5 év garit, igaz 3 év gyártói + 2 év biztosítói garancia áll a Bekó 5 év gyártói garanciájával szemben.

    Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.

Új hozzászólás Aktív témák