Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • farkas-j

    őstag

    válasz pjen #46173 üzenetére

    Szerencsések vagytok, mert nálatok lágy lehet a víz. Nálunk 24-25nk° a vízkeménység. Amikor még saválló mosogatótálcánk volt állandóan törölgetni kellett, mert a víz felszáradása után ott maradt a vízkő és iszonyú ronda volt. De pl. a párom minden főzés (pl. tésztafőzés) után le kell takarítsa a rozsdamentes fazékról a kivált vízkövet. Ez a mosogatógépben halmozottan jelentkezne, ha nem lenne lágyítva a mosóvíz, amit a beépített műgyanta patron végez, és amit sóval regenerálni kell, hogy ne használódjon el túl hamar.
    Degeczi fórumtárs hozott példát vízlágyító nélküli gépre. Biztosan van ahol ez jó lehet, de a felhasználók többségénél hamar problémák jelentkeznének. Itthon talán nem is lehet háztartásba szánt mosogatógépet beépített vízlágyító nélkül vásárolni. Egyébként a háztartási gép gyártók mindenen spórolnak, egyszerűsítenek, de biztosan csakis pazarlásból és kib@szásból teszik bele a mosogatógépekbe a vízlágyítóegységet. :O

    A kapszuláról nem szeretnék vitatkozni csak a logikámra hagyatkozva a véleményemet írtam meg. Ezeket a tablettákat és kapszulákat a consumer tömegeknek találták ki, akik végig sem gondolják, hogy pl. egy mosogatás vagy mosás milyen fázisokból és műveletekből áll. Azt sem tudják hogyan működik a használt eszköze. Ez jó a mosószergyártóknak, hiszen így tudják eladni a túlárazott termékeiket, ugyanannyi tisztító anyag mennyiséget kiporciózva, természetesen jóval drágábban a kényelmes tömegeknek. Hogy ez észszerű, célszerű e vagy pl. a gépeknek jó e azt letojják. A profit a lényeg!
    Azért még egyszer megkérdezem, honnan tudja az "intelligens" tabletta, hogy 1,5 vagy 3 órás mosogatóprogramban vesz részt és mikor, mennyi idő alatt és a program melyik részénél szabad feloldódnia? Honnan tudja mikor szabad a mosószernek, majd az öblítőszernek kioldódnia? Honnan tudja, hogy az öblítőanyagnak hányadik öblítésnél kell feloldódnia? A mosóprogram függvényében nem csak a mosási idők változnak hanem a mosási hőmérsékletek is, ami a feloldódás sebességét is nagyban befolyásolják. Más idő alatt oldódik egy tabletta 65°C-on és más idő alatt 50°C-on. Ezt milyen intelligenciával követi le a kapszula vagy tabletta? Ráadásul minden gyártó más programhosszúságokat alkalmaz. Ezekhez a paraméterekhez hogyan és mi alapján alkalmazkodik a kapszula és a tabletta?
    A másik problémám a tablettával és kapszulákkal, hogy minden mosáshoz ugyanaz a mosószer mennyiség kerül feloldásra akkor is, ha nagyon zsíros edények kerülnek be és akkor is, ha csak alig szennyezettek. Mivel a nagyon zsírost is el kell mossa a gép a tablettával, így vélhetően a nagy szennyezettséghez van belőve a tabletta mosószer tartalma, így alacsonyabb szennyezettségnél feleslegesen kerül bele a plusz mosószer. Ez gazdaságos és környezetkímélő?
    Ha valaki ezeket végiggondolja, szerintem rá kell jönnie, hogy valami sántít a tabletták és kapszulák általános használatával. De a tévedés jogát fenntartom, mert lehet, hogy létezik már az az intelligens kapszula és tabletta ami NFC-n, Bluetooth-on vagy egy számomra ismeretlen kommunikációs módszerrel ezeket a dolgokat leegyezteti a full intelligens mosogatógéppel. ;]

    Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

Új hozzászólás Aktív témák