Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gabró

    tag

    Sziasztok!

    Új lakásba költözünk és konyhát kell építenünk. Ehhez három új háztartási gépet kell vennünk: sütő, főzőlap, elszívó. Nulla ismerettel álltam neki ma a keresésnek, mivel a korábbi lakásunkba bent hagyták ezeket a cuccokat, amiket aztán 5 évig használtunk.

    Eddig azt tudtam leszűrni nagy biztonsággal, hogy sütőből pirolitikusat, főzőlapból indukciósat szeretnénk venni (nincs gáz a lakásban).

    Amik tetszettek, de nem vagyok biztos benne, hogy ténylegesen érdemes-e rájuk áldozni: a Samsung sütők dual oven funkciója (valakinek van tapasztalata ezzel?), a NEFF sütők slide&hide funkciója (attól tartok, hogy a NEFF túl drága ahhoz, hogy megérje a fícsör.) Ezen márkákon kívül sütőkből és főzőlapokból a Bosch, AEG, Electrolux háromszögben nézelődtem, de Dunát lehetne rekeszteni a típusokkal.

    A főzőlappal kapcsolatban elvárás, hogy fekete legyen, lehetőleg inox keret nélkül. Ezzel az eszközzel úgy vagyok, hogy nagyjából mindegyik ugyanazt tudja, melegít, egyedül a teljesítménybeli különbség (és a garanciaidő) számít. Szeretném, ha villámgyorsan forralná a vizet, ezért a 7kW+ kategóriában nézelődöm elsődlegesen. (Téves a gondolatmenetem?).

    Elszívóval kapcsolatban elvárás, hogy minél jobban vigye ki a szagokat. Úgy vagyok vele, hogy a hanggal kapcsolatban mindenképp kompromisszumot kell kötni, így a légszállítási mutató alapján rangsorolok, de ha tudtok olyan típust, ami egyszerre szív is rendesen és halk is, akkor az lenne a legjobb. Láttam a Media Marktban egy kellően nagy kapacitásúnak tűnő Gorenje-t, és nagyon sok egyszerűbbnek tűnő darabot. Volt még két Samsung is, aminek 600 m^3/h felett volt a kapacitása emlékeim szerint.

    Ha tudtok saját tapasztalat alapján fentieknek megfelelő gépeket ajánlani, megköszönöm. Esetleg, ha tudjátok, hogy ki akcióz mostanában kiterjesztett garanciával, azt is megköszönöm.

    És még két extra kérdés. Gránit munkapultban gondolkodom. Ezzel kapcsolatban szintén szívesen veszek saját tapasztalatokat, megbízható forrásokat. A másik, hogy szintén a MM-ban láttam gránit hatású, de tapintásra mégsem olyan rideg Elleci mosogatókat, ilyennel van valakinek tapasztalata?

Új hozzászólás Aktív témák