Hirdetés

  • Ilyen lehet a Samsung Galaxy Watch7 Ultra

    ma Renderképek mutatják meg a Samsung júliusban megjelenő új felső kategóriás okosóráját.

  • Broken Roads teszt

    gp Azt, hogy mi történt az atomháborút követően Amerikában, jól ismerjük a Falloutokból. A Broken Roads e történetet ausztrál szempontból meséli el – igencsak hasonló eszközökkel.

Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz Ispy #50316 üzenetére

    Abszolút igazad van. (Sajnos!) És az a helyzet, hogy mi, vásárlók is felelősek vagyunk... Mert mit tehetnénk?

    Hogyan "lázadhatnánk" ez ellen?

    Mondjuk úgy, hogy - a példánál maradva - kézzel mosunk mindent. (Én amúgy tinédzser koromtól, huszonéves koromig azt tettem. Minden ruhámat kézzel mostam a kádban. És a régi LEHEL centrifugával centriztem, a pólót pedig csak összehajtva kinyomkodtam, hogy ne nyúljon meg.)
    Aztán, ha majd csőd közeli állapotba jutnának a gyártók elgondolkodnának a minőség és tartósság fogalmain.

    Ám ez csak elmélet. Hiszen nem teszünk így. Mert elkényelmesedtünk, és "bólogató bárányként" fogadunk el mindent, amit a globális, kapitalista cégek az orrunk alá dugnak.

    És nekik tényleg nem számít más, csak a profit. A "fogyasztói társadalom" triggereli azt, hogy a műszaki eszközök ilyen gyalázat minőségűek, és egyáltalán nem tartósak. (Azon lehet csak maximum vitatkozni, hogy ezért melyik oldal felelős; a gyártók, vagy a fogyasztók. Hogy "melyik oldal kezdte?")

    Van még egy két üdítő kivétel, de azok általában kisebb manufaktúrák. Vagy ha globálisan ismertek is, még a "garázsműhely" szemléletmóddal üzemelnek.

    Például a RODE mikrofonok gyártója. Made in Australia, 10 év garanciával minden termékükre. Kiváló, reszponzív, segítőkész supportjuk is van. Többször kerestem fel őket. Náluk még érzem az "ügyfél az első" szemléletet. Így is lehet profitot termelni...

    És én is nosztalgikusan tekintek vissza az olyan termékeimre, mint a ~20 éves, Made in Holland, Philips villanyborotvám, amit a mai napig megelégedéssel használok.

    Vagy a ~25 éves, Made in Japan, SEIKO kromatikus hangológépem, ami olyan állapotban van, mint új korában. Kifogástalan. És teszi a dolgát azóta is, ahogyan azt kell..

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák