Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • arcsin

    senior tag

    válasz farkas-j #54730 üzenetére

    #54730) farkas-j
    Olyat tapasztaltam olcsóbb indukciós lapoknál, hogy nem jól skálázódnak a fokozatok. 2es fokozaton a (9ből) már simán közepes "lángon" volt, utána meg csak szinte leégett az étel. Én szívesen használnék akár mobil főzőlapokat a mindennapok során, amiket felakasztok és kész, amikor nem kellenek.

    (#54729) BBéci
    Hát párom pici lakást örökölt (42 nm, sok átmenő kéménycsővel a lakás több pontján) ahol a konyha nagyon picike. A munkapult nagyjából 2m20, dupla mosogatótálcával (mosogatógépet utólag, nagy rábeszélések után sikerült megvásárolni), 3as indukciós lappal. Ennyi. a köztes részen meg próbálkozom előkészíteni meg ilyesmi. Szerencsére normál szélességű hűtőt sem lehet betenni mellé, csak keskenyet, mert a normálhoz talán 2 centivel kéne rövidebb munkapult.
    Már számolgattuk hogy újra kéne az alsó konyhát teljesen tervezni, de nem éri meg pár évre már.
    Párom anno 6 éve egyedül rendezte be/újította fel 0 tapasztalattal, aminek a következménye ez a nagyon rossz helykihasználtságú konyha lett. :D Van benne ezen felül egy kondenz. gázcirkó, gázórával külön dobozban (Nem lehet sem hálótérbensem egyazon légtérben mint a cirkó, úgyhogy dobozban lakik, külön légtérben a konyhában, másfél évet csúszott a beköltözése a gázműveken ). Plusz a mosógép is a konyhában van a szintén nem túl nagy fürdő miatt amihez amúgy is hozzá lett toldva a kamra hogy egy zuhany + wc kézmosó kényelmesen elférjen.
    De lassan ( 1-2 év) úgy néz ki sikerül nagyobb (70 nm- alatt meg sem nézem a hirdetéseket ;] ) lakásba költözni, és akkor végre lesz egy nagy ámerikái konyhám szigettel meg minden :U
    Arról nem is beszélek hogy a lépcsőházban 1 rétegű fém ablakok vannak, nincs szigetelés a tűzfalakon (hálószoba falunk).
    De az a slusszpoén hogy anno a nagypapája barátomnak A Párttól lefoglalta a 4es számú lakást, ami az emeleti 3 lakásából a jobboldali volt. Csak időközben megvariálták a lakások számozását, és a.2 emeleten nem a jobb, hanem a balszélső lakás kapta a 4-es számot. Extra bosszantó, hogy abban a jobboldali lakásban évek óta nem lakik ott az idős bácsi, csak, raktárnak használja. :W Ez a lakás mindkettőnk számára nagyon jó tapasztalat volt hogy hova és hogyan ne költözzünk. Pont mostanában kezdtük el kinőni 2en.

    Általában amikor ezeket a tanácsokat adom megfontolásra valakinek, úgy adom, hátha neki is átlag (alatt) kicsi panel, társasházi luka van, amibe szeretne egy helytakarékosabb konyhát, vagy csak nem szeretne feleslegesen költekezni.

Új hozzászólás Aktív témák