Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Lord Dragon

    senior tag

    Sziasztok!

    Segítségeteket kérném konyhai mérleg vásárlásához! Az árat egyelőre ne firtassuk. A lényeg nekem, hogy megbízható, jó minőségű mérleghez jussak.

    Ami kellene:
    - legalább 3-5 kg körüli teherbírás
    - grammra PONTOS mérés (tized grammot nem kell tudnia)
    - jó minőség, időtállóság
    - (nem kell semmi mást tudnia.... nem kell milliliter meg kalória számolás meg semmi egyéb, kizárólag a súlymérő funkcióját használom majd).

    A problémám:
    Lidl-ben, Tesco-ban több helyről vettünk már kis mérlegeket. 2.000-6.000 Ft-okba kerültek. Addig amíg csak sütemény meg egyéb készítésnél használtuk heti 1-2 alkalommal, addig évekig jók voltak ezek is. De most munkából kifolyólag minden nap 50x van használva, így kvázi 3 hónapon belül majdnem az összes itthoni mérleg megadta magát, pedig jó pár darab volt és mindegyiknek valami más baja van.... Beszart a kijelzője, vagy be sem kapcsol, hirtelen a 100g-os súlyt 220g-osnak méri, elromlott a nyomógombja... stb...katasztrófa az összes. Nos ennek a tömeges elhalálozásnak szeretnék véget vetni egy minőségi időtálló termék vásárlásával!

    Annyit vettem észre több mérleg után, hogy sokkal könnyebben tudom használni az olyat, ami nem úgy méri a súlyt, hogy azt nézi mennyire nyomódnak be a talpai, hanem fix talpakon áll és a tetejében van a mérőszerkezet. Nem tudom ez így mennyire érthető! De az amelyik a talpakra nehezedő súlyt méri, az nagyon szenvedős sokszor, mert ha picit hullámos a terítő vagy nem tökéletesen egyenes a felület amire teszem, akkor máris pontatlanul mér és jelen esetben nem mindegy, hogy valami 435 gramm vagy 437. Tehát inkább azt preferálnám amelyik fix talpakon áll, de ehhez sem ragaszkodok, ha nem javasoljátok.

    Fogalmam nincs, hogy egyáltalán mik az ajánlott márkák mérleg fronton, bármire nyitott vagyok, amit javasoltok. A postán láttam például elég tetszetős készülékeket. Gondolom ők még többet használják ott, akár minden nap több 100 alkalommal is, amikor méregetik a borítékokat. Nos én is valami ilyenre gondoltam, ami bírja a strapát. :) Kinézet nem lényeges.... de azért ne legyen akkora mint a 10 literes lábas... :)

    Előre is köszönöm a segítséget!

    Üdv! L.D. :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák