Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • edeleny

    őstag

    válasz Piftuka #59724 üzenetére

    Én azért csak válaszolok.

    Gyönyörűen leirtad, a kereskedelmi forgalomba kerülő bor, és pálinka előállítását.
    De.
    A rideg valóság kicsit másabb.
    Eleve amikor az Unió rabólintott, hogy főzhetünk pálinkát, akkor az akkori kormány érve az volt, hogy ez tulajdonképp kármentés, a hullott gyümölcsöt használjuk fel.

    Amikor Józsi bácsi szeptember közepén leszedni az otellót, 12 mustfokosan, akkor bizony megkínálja Szerencsi napfénnyel, minimum 16 ig, mert muszály. Igaz ő nem is tagja semmilyen Mádi motoszka estnek, és nem is akarja forgalomba hozni.

    Nyilván jó, minőségi pálinkát, minőségi gyümölcsből lehet készíteni! Ez tiszta. Csak gyere, és beszéld meg a szilvafámmal, hogy egyszerre a fán éredjen meg a szilva, lehetőleg akkor amikor szabadnapos vagyok.

    Amit leírsz, az a nagyüzemi, kereskedelmi pálinkafőzés. 2-3-400 liter cefrénél, van olyan gyümölcs amihez muszály tenned némi cukrot. Nem rengeteget, de kell hogy elinduljon. Mert 200 kiló gyümölcsért nem éri meg profi pépesítőt venni.

    Ha meg szörnyülködsz a be a talicskába, cefrébe jó lesz, akkor még igen keveset láttál a világból! 😊

    És hidd el, attól hogy hungarikum nagyon sok kereskedelmi pincészet keveri a bort vizzel, és szerencsi napfénnyel.

    Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.

Új hozzászólás Aktív témák