Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Donki Hóte

    veterán

    válasz Gravity1234 #59886 üzenetére

    A fal hőmérsékletét többféleképpen tudod emelni. Az egyik módszer, hogy körben a fal alján szegélyfűtést telepítesz.

    A másik módszer, hogy gyakorlott szakemberrel a falat belülről hőszigetelteted. Na, erre fogok kapni vagy tíz "hülye vagy te?" típusú választ, de hidd el, megfelelő technikával és anyagokkal belülről is lehet hőszigetelni a falat. Mi egy 10. emeleti, a ház sarkán lévő (tehát gyakorlatilag 80 %-ban külső fallal rendelkező) panel lakást szigeteltettünk le belülről. Nálunk elsősorban a hőérzet miatt kellett a szigetelés (a helyzet hasonló volt, mint nálad, a szobában jó idő volt, de a falból sütött a hideg :( ). A szigetelés felrakása óta már 3 tél telt el, nedvességlecsapódás sehol sem jelent meg a falon.

    Az is fontos, hogy kegyen légáramlás a fal előtt. Az első helyen említett szegélyfűtés ezt biztosítja, ha nincs a fal telizsúfolva bútorokkal. A bútorokat át kell csoportosítani a nem hideg falakhoz.

    Végül, de nem utoljára egy ontopik javaslat, a terigetést el kell felejteni a lakásban! Kell venni egy szárítógépet, a mosott ruhát abban kell megszárítani, mert az a lefolyóba vezeti a mosott ruhából a vizet, és nem a szoba levegőjébe párologtatja.

    Hasonlóan, ha gáztűzhely van, akkor azt ki kell cserélni elektromosra. A gáztűzhely vizzé és széndioxiddá alakítja a gázt, az elégett gázból rengeteg vízpára képződik.

    Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

Új hozzászólás Aktív témák