Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tbc2

    tag

    válasz Nagya21 #70339 üzenetére

    Köszönöm, ez egy izgalmas gondolat, amit felvetettél! Valóban az 50 Hz-nél van az egyik csúcs, és most, hogy mondod, tényleg van egy második csúcs 100 Hz-nél is, délután nem figyeltem fel rá, így este viszont egyértelműen kirajzolódik. Így látatlanban milyen villamos hibát mondanál? Motorhiba? Picit ki tudod fejteni, amit fent írtál? Szívesen tanulnék belőle.

    Azért furcsállnám a bármilyen hibát, mert egyrészt zsír új, fél éves a hűtő, másrészt semmi (más) nem utal a hibára (hűt is, a fogyasztása is annyi, amennyinek lennie kell (0.7 kWh/nap, x 365 nap = 255 kWh/év, és 243-at adtak meg az energiacímkén - ez simán mérési pontatlanság a 0.7 kWh/nap mérésemben). A hangja sem természetellenes, hangképre olyan hangja van, mint a régi 80-as évekbeli Lehel-hűtőknek, aminek az ajtajában a zacskós tej figyelt sárga színű műanyag tartóban :DDD

    A Spectroid nevű app a következőt mutatja:


    Az alsó részét figyeld, ne a sárgát és a pirosat, mert a képernyőkép készítéséhez végig kellett simítanom a telefont, és azt mutatja a pillanatnyi sárga.

    Lent egyértelműen látszik az 50 Hz, a 100 Hz és az ~500-1000 Hz.

    A -55 környékén átlagos hangerővel beszéltem (viszonyításképpen).

    Letöltöttem egy dB-mérőt is, és b@szki az a helyzet, hogy 1m-re a hűtő elejétől a padlón (ahol a leghangosabb a telefonom szerint) 39-40 dB-t mutatott. Aztán 1 m-ről normál hangerővel beszéltem bele, és 58-63 dB környékét mutatott. A teljes éjszakai csendnél pedig 30 dB-t. Nyilván távol áll a hitelesített dB-mérők pontosságától, de nagyságrendet nem téved, mert ezek a zajszintek az elvárt tartományban vannak. Ez alapján még nem hívom a szervizt, mert a végén azt fogja kimutatni az ő mérőjük is, hogy pont a 39 dB-t tudja... Még a végén az jön ki, hogy az én fülem a túl jó/érzékeny?! (mondjuk simán meghallom, ha a 12 m2-es szobában repül egy szúnyog, és az irányát is lokalizálni tudom :D)

    A tojástartó mint elnyelő/szétszóró a süketszobából és a stúdiókból megvan, megnézem, hogy aláfér-e.

Új hozzászólás Aktív témák