Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz BB9000 #72122 üzenetére

    "A 8-9-10-stb kg ruhatöltet marketinges találmány a mókusok megvakítására"

    Tisztelettel, de szerintem ez nem így van. Vagy nem szükségszerűen, ill. nem ennyire leegyszerűsítve.

    Az jó dolog, hogy a Bosch feltünteti a dob űrméretét is (ezt nem tudtam), de amikor előltöltős gépet kerestem és vásároltam, az összes "tipikus" márka kínálatát megnéztem a helyi Media Markt-ban, és nekem nagyon úgy tűnt, hogy a ráírt, súllyal kapcsolatos adat szinkronban volt a dobmérettel.

    Az 5-6 kg-s gépeknek szignifikánsabb kisebb volt a "rakodótere", mint a 8-9 kg-s modelleké.

    Mindent figyelembe véve egy Electrolux 8 kg kapacitású gépet vásároltam, amibe a 140x200 cm-es fedőpaplanom, vagy a két vhasonló méretű takaróm, és az extra nagy 220x240 cm-es, vastag ágytakaróm, vagy egyszerre több párna, vagy a dobot akár teletömve 8-10 közepes és nagy frottír törölköző, stb. belefér.

    Utóbbiak vizesen különösen nehezek (no persze az előbbiek is), de 1.400-as fordulaton úgy kipörgeti mindegyikből a vizet, hogy szinte a géptest meg se rezzen.

    Magyarul a súlyt is bírja, de a dob belső kapacitása is hatalmas. Mert nekem ez volt a lényeg. Hogy géppel tudjak mosni nagy méretű "textíliákat".

    A nővérem Samsung mosógépe 5 kg kapacitású... no az aztán csak egyszerre 1-2 nadrág, vagy pár póló, esetleg egy lepedő kimosására alkalmas. Kicsi is a dobja, és gyenge is a motorja. (A kis dobot törölközővel "megpakolva", van hogy leáll a program. Nem bírja a súlyt.)

    Szerintem ez a lényeg. Úgy sincsen senki, aki méregeti a súlyát a kimosandó ruhaneműnek, nemde? :)

    Szóval ha a "8 kg", vagy "10 kg" utal arra, hogy a gyártó palettáján annak van a legnagyobb méretű dobja, nekem az elég információ.

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák