Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BB9000

    senior tag

    válasz Cyborg #72529 üzenetére

    Amint a leírása szerint bekötötted a lefolyóba a szárítógépet, onnantól neked nem kell kézzel ürítened a tartályát soha többet. Az abba kerülő víz a kondenzátor tisztításához kell neki. Majd amikor úgy akarja ráengedi azt a vizet a kondenzátorra. Ha túl sok víz kerül a tartályba, akkor a felesleget majd le fogja engedni a lefolyóba. Nem fog leállni a gép amiatt, hogy tele a vízgyűjtő tartály !
    Az alacsony hőfok (az én gépemen) a tollpihével jelzett gomb (gentle) benyomásával aktiválható. Két fokozata van : vagy normál hőfokon szárít, vagy ha benyomod, akkor alacsonyabb hőfokon.. A gyakorlatban nem vettem észre különbséget. Nem mértem szárítási hőfokot, mivel nincs rá megbízható eszközöm. Nálam a ruhák pontosan ugyanolyan mértékben mennek össze mindkét esetben.
    A "milyenprgramot" kérdés egyrészt abban játszik szerepet, hogy a gép milyen szárazsági fokon hagyja abba a szárítást, másrészt abban, hogy milyen hőfokon szárít. Van az ajtó előtt egy érzékelő, amivel folyamatosan mérni tudja a benne pörgő ruhák nedvességét. (igazából ellenállást mér, és abból következtet a nedvességtartalomra) Mivel én szárítógépként használom a gépet és nem nedvesítőgépként számomra egyetlen fokozat elfogadható: legyen száraz a ruha amikor kiveszem. Extra dry-nak hívja a gép. A "szekrényszáraz" fokozat lényegében még vizes, így én semmiképp nem raknám a szekrénybe. A vasaló száraz - iron dry - csak akkor kell, ha rögtön utána vasalja ki az ember a ruhákat, és így nem kell azokat benedvesíteni, mivel nedvesen veszed ki a szárítógépből.

Új hozzászólás Aktív témák