Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cyberbeni

    addikt

    válasz WaterWawe #75227 üzenetére

    Még nem tudjuk, hogy milyen feltételek lesznek, amikor újból lehet a hálózatra csatlakozni. (Akinek már van meglévő rendszere, az ugye továbbra is tud éves szaldóval visszatermelni, legalábbis most még)

    Ha havi szaldó, akkor ugye csak az változik, hogy mi alapján méretezed a rendszert.

    Ha bruttó elszámolás, akkor meg az akku pakkos megoldás a legjobb, este úgyis lesz fogyaszás, amit napközben meg tudsz termelni. És akkor fölösleges az egyes közepes méretű fogyasztókat a termelés alapján vezérelni. Esetleg ha van pár nagy fogyasztó (elektromos autó, HMV) az akkumulátor pakk mellett, akkor azok között lehet logikázni, hogy mikor melyiket priorizálja, vagy igény esetén a hálózatról táplálja.

    De persze lehet, hogy egy kettő közötti megoldás lesz (tehát kb havi szaldó, csak nem 1:1 arányban, a túltermelés meg továbbra is filléres áron lesz kifizetve), akkor az is elképzelhető, hogy elég csak a nagy fogyasztók szinkronizálása a termeléssel és az akku pakk nem térülne meg az élettartamán belül.

    Van olyan ország, ahol nap közben is változik az áram ára, ott ugye még az is bejön, hogy hálózatról töltöd az olcsó árammal az akku pakkot, amikor kevés termelésre számítasz.

Új hozzászólás Aktív témák