Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vscotina

    aktív tag

    válasz Winnie The P #82402 üzenetére

    szia
    Ezt találtam, régóta használom a szénacél serpenyőre, és nálam bevált.

    Akit érdekel - csak így ajánlom a De Buyer / hasonló szénacél serpenyők fűszerezését. Ne kövesse a De Buyer só / burgonyahéjra vonatkozó utasításait, mivel egyenetlen, ócska rendetlenséget hagy maga után.

    1) Mossa le a gyári bevonatot (ebben az esetben a méhviaszt) forró vízzel és zöld súrolópárnával. Erősen dörzsölje.
    2) Alaposan szárítsa meg törölközővel
    2) Tegyen egy apró csepp olajat a főzőfelület közepére, és egy darab konyhapapírral egyenletesen törölje át a serpenyő minden felületén - kívül és belül is, beleértve az alapot is. Egy apró olajcseppnek elegendőnek kell lennie, de ha száraz lesz, adjon hozzá még egy cseppet. Jól megvilágított konyhában meg kell tudni látni a hiányzó helyeket. Tartsa meg az olajos papírdarabot a fűszerezés következő köréhez.
    3) Vegyen egy friss konyhapapírt, és törölje le az ÖSSZES olajat, amelyet éppen felvitt. Az egészet. Távolítson el minden látható olajos csíkot / kenetet, amíg az látszik, hogy tiszta - azonban nagyon vékony bevonata lesz, amely egyenletesen polimerizálódik. Ez a legfontosabb lépés a helyes helyzethez.
    4) Helyezze az edényt a főzőlapra, és melegítse addig, amíg nem lesz több látható füstszál (tegye fel az elszívó ventilátort!). Régimódi elektromos tekercses főzőlapomon ez a legmagasabb hőmérsékleten körülbelül 4-6 percet vesz igénybe.
    5) Hagyja teljesen kihűlni.

    Ismételje meg ezt a folyamatot további 10-15 alkalommal. Időbe telik, ezért legyen türelmes, és ez a kezdeti idő- és erőfeszítés a jövőben megtérül. Az acél most barna, fényes megjelenésű lesz, és egyes területeken egyenetlen színű, vagy akár foltos megjelenésű - de tapintása során egyenletesen sima lesz. A végeredmény egy egyértelműen sötétített serpenyő, egyenletes réteg polimerizált olajjal. Az első alkalommal, amikor főz rajta, nem biztos, hogy lenyűgöz a tapadásmentes tulajdonságai. Csak forró vízzel tisztítsa, szappannal és súrolószer nélkül. Egy fából készült spatulával távolítottam el a rendetlenséget, kevés finom sóval, ha csiszolóanyagra van szükség. A következő néhány felhasználás során a serpenyő tovább sötétedik, majd rövid idő után valóban tapadásmentes lesz.

    Mosás után törölje le és szárítsa egy percig a főzőlapon. Adj neki egy kis olajat és törölje át az egészet. Tárolja így, és nem fog rozsdásodni.

    Ha több olaj használatával próbálja meggyorsítani a fűszerezést, akkor csak csíkos, ragacsos rendetlenség lesz a vége.

    [link]

    [ Szerkesztve ]

    Üdv. vscotina >>szép és okos szőke cicababa >>>Panasonic G

Új hozzászólás Aktív témák