Keresés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • peppe79

    senior tag

    válasz Csabroncka #45968 üzenetére

    2 évvel ezelőtt már alaposan kiveséztük ezt a témát, de akkor sem lettem meggyőzve. Találomra kiválasztottam megint pár élelmiszert, és a gyártó által javasolt ideális tárolási hőmérsékletet:
    virsli: 0-7 °C
    sajt: 0-10 °C
    élesztő: 2-8 °C
    kókuszzsír: 6-15 °C
    szalámi: 5-20 °C

    Amikor felhozom, hogy a sajtnak, vajnak, felvágottaknak nem előnyös a túl alacsony hőmérséklet, mert ront az élvezeti értékén, azt a választ kapom, hogy evés előtt kint kell hagyni fél-egy órát az asztalon, vagy eleve a pincében kell tárolni. Amikor azt mondom, hogy ilyenkor nyáron kénytelen vagyok a csokit, görögdinnyét is hűtőbe tenni, aminek szintén nem tesz jót a túl alacsony hőmérséklet, megint azt a választ kapom, hogy arra ott a pince. Amikor a mélyhűtött élelmiszerek felengedését említem, akkor meg jön a válasz, hogy arra ott a mikrohullámú sütő. Szóval, én ezeket mind értem, csak jó lenne egy meggyőző érv is. Miért hátrány az, ha egy normál hűtőtér polcain különböző hőmérsékleti zónák alakulnak ki, és ennek megfelelően helyezzük el az élelmiszereket?

Új hozzászólás Aktív témák