Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Latency

    senior tag

    válasz DarkByte #18953 üzenetére

    Innen rendeltem a ledeket, az a lényeg, hogy 5 chip-es 100 mA-el hajhatóak legyenek, mert ezeknek sokkal nagyobb a fényük így elég belőlük 20 db (normál ledekből kb. 100 db kellene a kisebb sugárzási szög és fényerő miatt).
    A kapcsolás pedig ennyi: [link]. Ebből raktam egymás mellé 6 db-ot, vízszintesen kb. 3-4 cm-re függőlegesen pedig 5 cm-re egymástól (a szimmetrikus elrendezés lehet szerencsésebb lenne, de így is jónak tűnik). A tápra figyelni kell, hogy bírja a folyamatos 500 mA körüli áramot, egy ledsor kb. 80 mA-t vesz fel, de ahogy melegszik nő az átfolyó áram. Az ellenállások legalább 1/4W-ak legyenek, hogy ne melegedjenek annyira.
    A CD koffer jó alapnak tűnik, az üvegek miatt pedig nem kell annyira aggódni, ha ki is szűri az UV tartományú sugárzás 3/4 részét legfeljebb tovább tart majd a levilágítás. Kvarcüveg lenne az igazi, de az csak csillagászati áron van. A plexi ugyan nem szűri az UV fényt viszont hajlik, így elemelkedhet a maszk a nyáktól alávilágítást okozva. Onnan lehet állítólag felismerni a sima UV-t nem túl jól átengedő üveget, hogy az üveg élén a vágásnál zöldesnek látszik-e, ha igen az sima üveg.

Új hozzászólás Aktív témák