Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Batman2

    őstag

    válasz Lompos48 #19435 üzenetére

    Szerintem töltéskor egyszerűbb a dolog, mert mindkét akkunak gondolom van töltésvezérlője, ami lekapcsolja a töltést, ha elérte a megfelelő feszt !
    De elvileg ugyanez igaz a kisütésre is, mivel a szabályozó ekkor megint lekapcsolja, ha kimerült (legalábbis a telefon akkuknál, amiben biztos, hogy van szabályozó).

    A lámpa saját akkujának lehet nincsen szabályozója, akkor más a helyzet.

    A dióda pedig itt önmagában nem igen elég a mélykisülés megakadályozására, mivel ez 3,7V-ot ad, és kimerülve is vagy 2,9V-ot, csak az 1,2-es akkuknál jó ez, ahol kimerülve van mondjuk 0,8V, nagyjából meggátolja a dióda a mélykisülést, bár a Shottkyk akár 0,3-ig is leengedik szemben a normál 0,6-0,7V-jával.

    Egyébként pedig párhuzamosan kötve, diódával vagy anélkül is mindenképpen együtt és egyformán merülnek, mert mindíg az az akku látja el nagyobb részben táppal a fogyasztót, amelyikben több a szufla és kisebb a feszültségesése, a másik olyankor részben pihen, mésképpen megfogalmazva szerintem mindkettő a maga kapacitásának megfelelően részedve látja el a terhelést és egyszerre lesznek kimerültek.
    Tehát az egyik akkuból folyik mondjuk 100mA a másikból pedig mondjuk csak 50mA.

    Üdv.

    [ Szerkesztve ]

    Batman2 - Viva la Mercedes W123-200D 1979

Új hozzászólás Aktív témák