Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • _XXXXX_

    tag

    Szevasztok!

    Nem tudom, hogy a jó topikban járok, de talán. Van egy Kinyo vs500r-es 5.1-em ami meghalódott kicsit. Ha bekapcsolom a hátulján a főkapcsolóval, akkor szépen hallani, hogy behúz a mély, de a többi hangszóró elkezd búgni elég hangosan, meg valami gerjedés is hallatszik, ami elhalkul. Ettől függetlenül a centeren amivel lehetne vezérelni, hangerőt szabályozni stb, a ledek se világítanak. Amúgy pc-vel használnám, de semmiféle hang nem megy át a pc-ről rá. Akkor halódott meg amikor gépet takarítottam és dugtam vissza az alaplapra a jack csatlakozókat. Én nem éreztem azt, hogy hozzáértem volna valamihez egyáltalán, de lehet így történt passz. Akkor így hirtelen újra indult a cucc mintha újra áram alá helyeztem volna és elkezdett búgni meg gerjedni.

    Ezután erőlködtem egy keveset pl úgy is, hogy nincs rádugva a center csak valamelyik másik hangszóró, de mindegyik búg. Ha nincs egyik se rádugva, akkor nem búg, de a mély sose búg egyébként. Én ebből arra következtettem, hogy a hangszórókkal nincs baj és a centerrel se, mivel a többi hangszóróval is búg. A hiba az erősítőben vagy a tápban lehet.

    Szétszedtem egy kicsit, de nem teljesen, mert a végén elfelejtem mit hova kell visszadugni :P Nem láttam rajta púpos kondikat se semmi rendelleneset igazán. Az egészet ezzel a csúnya kínai barna ragasztóval kenték össze, így azért kicsit nehezebb látni rajta bármit is. Csináltam róla képeket, bár nem a legjobbak, de elsőre talán megteszi.

    Gyakorlatilag havonta egyszer használom és nem vennék másikat, ha nem muszáj, talán javítható. Nem vagyok valami nagy elektronikai zseni, szóval a tudásom addig ér jelenleg, hogy kitudok cserélni egy kondit vagy valamit :) Van valakinek valami tippje rá, hogy mi lehet a hiba? mit kellene cserélni? vagy muszáj a kukába dobni az egészet? Ha valami szarul látszódik, de fontos volna, akkor csinálok képet még. Előre is thx a segítséget!

    [link]

    "Rendszergazda vagyok, nekem mindent szabad."

Új hozzászólás Aktív témák