Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Batman2

    őstag

    válasz xKacsax #20691 üzenetére

    De ha a fénycsőhöz a megadottnál nagyobb teljesítményű előtét trafót használsz, esetleg akkor is lesz villogás, legalábbis a glimm olyankor már olyan feszültséget kap, hogy folyamatsoan világít, vezet, az meg előbb-utóbb a benne levő bimetál felmelegedését és kapcsolását fogja okozni.
    Ez még az éppen alkalmazott csőtől is függ, mivel mindegyiknek más az égési feszültsége, általában a kisebbeknek kisebb, a nagyobbaknak nagyobb, tehát inkább egy 36-40W-os csővel érdemes próbálkozni, ott már 90-100V körül van az üzemi fesz., az említett sárgás-rózsaszín fényű glimm pedig olyan 110-120V körül kapcsol, tehát kicsit túlhajtva a csövet máris akkora lesz az üzemi fesz. hogy a glimm kapcsolni fog.

    A glimmek között is vannak ám különbségek, az alul beforrasztott üvegbúrás, lila fényt produkáló fajták nagyobb feszültségen üzemelnek, azokat nehezebb ilyenre rávenni, de a felül forrasztott, csepp alakban végződő, vékony kapszula formájúak, melyek sárgás rózsaszín fényt produkálnak, sokkal kisebb feszültségen már kapcsolnak, így könnyebb őket túlhajtani !

    Persze hozzá kell tennem, hogy ez nem üzemszerű használati módjuk tehát ebből kifolyólag igen hamar feketednek és tönkremennek ! :U
    Valamit, valamiért.

    Üdv.

    Batman2 - Viva la Mercedes W123-200D 1979

Új hozzászólás Aktív témák