Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bubu79

    addikt

    válasz golyani #2186 üzenetére

    A 80W-os hangfal egy 100W-os erőlködőhöz nagyon kevés... A hangszóró teljesítményének általában minimum a 1,5 szeresét szokták ajánlani az erősítő teljesítményéhez képest - Minimum!

    40V-on nagyjából 50W környékén teljesíthet - igazából ettől nagyobbat ( szvsz ) teljesen felesleges építeni otthonra, legfeljebb szomszéd boldogítónak jó ( nekem a 2X35W is sok, ami itthon van... )

    Ha jól rémlik ( nem biztos ) akkor a Quad a 100W-ot 8 ohmon adja le - 6 ohmon tehát még ettől is nagyobb lehet a kimenő teljesítmény.

    Ha van lehetőséged nézegess gyári erősítőket kibontva - sok hasznos dolgot el lehet lesni belőlük a felépítést illetően.

    Sajna el kell hogy keserítselek. Bár a Quad 405 egy kiforrott, jól megalkotott konstrukció, az élesztése még amellett sem olyan egyszerű, hogy viszonylag igénytelen a felhasznált félvezetőket illetően.
    Nem egy kategória a TDA2030-cal - de ezt Te is tudod bizonyára. ;)

    Az aktív hűtés nem rossz gondolat, csak akkor a ház kialakításánál persze oda kell figyelni rendesen a kialakításra.

    Ha mégis rászánnád magad az építésre, akkor én a helyedben inkább a 400VA-es trafót venném meg

    Ja, és még valami : a táp tervezésénél ne felejtsd el számba venni a puffer kondikat sem - anyagilag az sem egy kis tétel :(

    [Szerkesztve]

    "In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast

Új hozzászólás Aktív témák