Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bubu79

    addikt

    válasz kovacstibor79 #2250 üzenetére

    Ha mindenképpen elektronikusat szeretnél, akkor inkább az előbb már említett ( ha jól homálylik didyman által ) LM1036 lehet a megoldás valamelyest kissebb zaja és a jobb jel-zaj viszony miatt.
    Az igazi megoldás egy tranzisztoros előfok, vagy a már említett TL 062-72 stb. OPA-s kapcsolások lehetnek jók, valamint az NE 5532 ( mono ) NE5534 ( stereo ) OPA-k is szóba jöhetnek.

    Annak idején a Quadomhoz egy régi BASF erősítő tranzisztoros előfokját használtam ( az erőlködő eredeti végfokja javíthatatlan lett, mert nem sikerült beszerezni a szükséges végtranyókat ). Nem kis gondot jelentett a házba begyömiszkölni a Quad-ot, mert az eredeti előfok kicsit kissebb volt...

    A TDA7294 nem rossz megoldás, ha egy alacsony alkatrész költségű, egyszerű kapcsolást szeretnél építeni - a hangja kellemesen telt mélyeket tartalmaz, nekem bejött ( persze egy jól megépített tranyós végfok lenyomhatja, de egy átlag panellakásban nem igazán fog feltűnni a különbség ( szvsz )

    Ha monolit végfokban gondolkozol, akkor még szóba jöhet az LM3886 is - hasonló teljesítményre képes, mint a TDA7294, az igazi különbség a kapcsolástechnikájában van.
    A TDA7294 DMOS végfokkal készült, míg az LM3886 hagyományos bipoláris végfokot kapott.
    Ezt persze nem fogod meghallani üzem közben :D

    "In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast

Új hozzászólás Aktív témák