Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Lompos48

    nagyúr

    válasz PH-User #22584 üzenetére

    Millió bocsánatkérés, nem vettem észre!

    Mint mondám, a magnófej által szolgáltatott jelet erősíteni kell, amíg vonaljel szintre hozzuk, akkorára, mint a rádió jele is. Ezt csinálja az IC301. :)

    És itt a megoldás is, a 12. oldalon található rajz alapján: az IC kimeneteiről (1 és 8) induló szálakat szakítod meg és az elmenő végekre kötöd az RCA konnektorokon érkező jeleket. A földszálakat összekötve, minél rövidebb szállal valahová a végfokok földpontjára (IC451, IC452 - 4. lábak) kell kötni. Itt brumm nem lehet, mert nincs hálózat, de gerjedés jelentkezhet esetleg földhurok miatt. Ezért lehet, hogy kis "sakkozás" vár rád, ha nem találod el a legmegfelelőbb pontot.

    A rádió/szalag(most RCA) váltáshoz megkeresed ugyanabban a rajzban és az áramkörben az RA/TA jelet vivő szálat. Azt viheted ki az RCA-k mellé egy pici kapcsolóra, másik szálon pedig valahonnan a +5V-os tápot. Bekapcsolva (zárva) a bemeneteket aktiválja, kikapcsolva marad a klasszikus rádió. Esetleg szükség lehet a magnó mechanikájában található kapcsoló megszűntetésére az RA/TA szál megszakításával. Ez a rajz bal alsó sarkában van a motor mellett. Valahol a konnektornál lehet a legegyszerűbb ezt elvégezni.

    Gondolom ennyi lenne. Ha valami nincs rendben, vagy esetleg elnéztem valamit, szóljatok!

Új hozzászólás Aktív témák