Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Batman2

    őstag

    válasz CPT.Pirk #24972 üzenetére

    Szevasz

    Ugye vannak nappal hossz közömbös, illetve a hossz specifikus fajok !
    A közömbösöknél egy bizonyos tartományon belül mindegy, hogy mennyi ideig kapják a megvilágítást, ha elegendő a fény, folytatják a megszokott életciklusukat és zöldellnek, virágoznak állandóan.
    A másik társaság virágzása csak egy adott nappal hossz értékhez tartozik, ha ettől eltérő a környezet, akkor vagy nem virágzik, vagy akár az életfolyamatait is felfüggeszti időlegesen, átmeneti nyugalomba volnul.

    Mivel Te csak teleltetni szeretnéd a növényidet, így mindenképpen a téli megvilágítási időszaknak megfelelő tartamot célszerű beállítani, vagyis napi 10-12 óra megvilágítás, többi sötét.
    Viszont a szükséges minimum fénymennyiség meg kell legyen, amit pontosan nem tudok Neked megmondani, mert ez faj függő is, de szerintem egy minimum 300-400lux már megfelel (lumenben nem tudom mennyi)

    Ha netán trópusi növényed van, vagyis nem teleltetni szeretnéd, hanem a téli rövid nappalos és fény szegény időszakban pót megvilágítással ellátni, akkor viszont kellene 16 óra megvilágítási tartam és kb. 4000-5000lux fényerő.

    Viszont 24 óra többnyire fölösleges a növényeknek, a nappal hossz közömbösek viselik, a függők, pl. egy rövid nappalos viszont valszeg zokon veszi.
    A laborban is 16 órás fotoperioduson neveljük a növényeket.

    Üdv.

    Batman2 - Viva la Mercedes W123-200D 1979

Új hozzászólás Aktív témák