Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vodkaboy22

    addikt

    válasz And #26240 üzenetére

    Sajnos ezeket az alapokat én is tudom (tanultam infokommunikáció tárgyból bme-vik-en.).
    Nem azt mondtam, hogy a wifi sávszélét kellene növelni, hanem a megengedhető maximális sugárzási teljesítményét. És ezt bizony nem 1 értelmes ember bizonyította, hogy csupán pénz miatt van korlátozva.
    A faluk kiszolgálását lehetővé tevő wifi hálózatot sem építik ki pont a mobilnet miatt. Sajnos ez van azok a cégek akik tudnának ilyen technikát kézbe adni nem rendelkeznek elég politikai hatalommal, hogy a mobilnet szolgáltatókat kiszorítsák a falukból (eddig...).
    Igaz ami igaz a kamionos példa kicsit erős volt de szemléletes (nem kell fél föld csak 2 ország) most már azt se lehet. Pedig azt lehetett volna korrekt módon nem szabályozni ennyire...
    A wifi is majd akkor lesz megoldva amikor elég sok wifis mobil lesz és a mobilnet szolgáltatók fogják azt is szolgáltatni.
    De csak 1 példa magas EM sugárzásra ami érdekes módon nincs szabályozva.
    Nagyfrekvenciás >1000 Hz fölötti >100A hegesztő berendezések képzeld mekkora EM-tért csinálnak... Mégis naponta a világon több ezren hegesztenek 12 órában ezekkel. Számold ki, hogy 1 vacak 150A mellett 15000Hz-en töled 50 centire milyen EM tér lesz... Maxwell egyenletekből hamar ki lehet desztillálni.
    Én már tapasztalatból mobilt kabátban hagyom ilyenkor... Tőlem 10 méterre.

    Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.

Új hozzászólás Aktív témák