Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vodkaboy22

    addikt

    válasz MasterDeeJay #32923 üzenetére

    Mint lézersugaras mikromegmunkálással és annak kutatásával foglalkozó szaki mondom:
    Mivel nincs tapasztalatod ezért:
    -Látható fényű lézer legyen!
    -Mindig használj lézervédelmi szeműveget ami a lézeredhez van választva (egy tipikus hullámhoszt (színt) szűr ki)! A látható és a közeli infrás lézerek közvetlen a retinádat teszik tönkre és nem a szaruhártyát ami még az esetek kevés részében de gyogyítható. A pupilla reflex 5mW fölött már nem véd! Egy 1W-os lézernek ha csak 10mW-os visszaverődése jut a szemedbe (nagyon könnyű ilyet produkálni mert akár egy fényes fém felület is elég nem kell tükör ) akkor az már javíthatatlan kárt okoz! Ezér mindig kell szemüveg! A szemedben 3-4uS (a másodperchez képest 0.000003) idő is elég a roncsoláshoz...
    - Ezek a lézerek már képesek ablációra különböző anyagokon! (Felület hirtelen elpárologtatása) Nem lennék a helyedben ha éppen egy érdekesebb polimer (mondjuk mobil tok vagy mobil védő fólia) elpárologtatásaból (NEM ÉGÉS ) keletkező gázokat kellene szívnom vagy a szememből kipislognom (Cl - F - és ezek még csak az aranyosak...)
    - Építeni egy értelmes ilyen lézert 1W-osat mondjuk zöld vagy kék fénnyel sacperkb 50-150 ezer. Biztos ezt akarod? Ja és ha meg akarod úszni óccóba és így 1 próbálkozással kifingatod a drága (sok ezer) led-et akkor meg majd fáj a szíved érte?
    - Kutyád macskád nejed kivédi meg a lézertől ha hirtelen benyitnak a szobába? Egy vak feleség nem tud mosogatni :DD

    Szóval nem játékszer! Nem véletlen kell 3A-s lézerre engedély! És 50mW koliminált fény felett 3A-s osztályról beszélünk!
    Remélem gondolat ébresztő volt :R

    Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.

Új hozzászólás Aktív témák