Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • atesss

    addikt

    Másik kérdés:
    Régi (kb. 10 éves) PC-hez való szünetmentes tápomat szeretném újra beüzemelni. Azaz - ha megfelel az alkalmazásra - venni bele egy akksit, mert a régi évekkel ezelőtt meghalt.
    Egy alap, olcsó típus volt a maga idejében is, az akksi 12V 4,2Ah.
    Amire használni gondoltam, egy ideiglenes megoldásnak (1, max. 2 hónap - amikor jön majd villanyszerelő és megoldja ezt az áramellátási problémát esztétikusan): Egy alap, infrás CCTV kamera [link] a tápjával: [link] és egy PC hangszóró (tápja: 13,5V 1A sima trafós) szünetmentesítése.

    Mint kiderült, olyan helyre sikerült bekötnünk ezt a két eszközt egy plafonon lévő aljzatba (egy rövidebb hosszabbítón keresztül), amit a szomszédos szoba egyik villanykapcsolója lekapcsol.
    Mivel a szomszédos szobában időnként lekapcsolják a villanyt (ez egy játék része), ilyenkor elmegy a kamera képe + a hangszóróból szóló hang.
    Itt 2 óránként össz. 10-15 percről beszélünk, néhány perces részletekben. És ilyen átfedés (mindkét szobát "használják") alapból naponta csak átlag 2-3x fordul majd elő.

    Az áthidalási idejét tekintve simán elegendő lenne ez a szünetmentes táp (ilyen kis terhelésen biztosan nagyon rossz a hatásfoka, de a 4,2Ah akkor is nagyon bőven elég).
    A kérdésem: okozhat-e problémát, hogy a szünetmentes - minden bizonnyal - kváziszinuszos ?
    Tehát kamerákép romlását (ja és a kamera amúgy a fényviszonyok miatt éjszakai, infrás módban megy), vagy a hang zúgását/torzulását ?

Új hozzászólás Aktív témák