Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz atesss #35359 üzenetére

    Ez nem furcsa, csak elindítja az 1 A töltést, figyeli a kapocsfeszültséget, ami elkezd emelkedni. 13,6 V-nál (vagy ilyesmi, a pontos értéket mindig elfelejtem) átvált fenntartó töltésre. Ez így jó, nem árt az akkunak. Autóban is hasonló a helyzet, indítózás után, ahogy hirtelen rátölt a generátor, csak ott a csökkenés egy folyamat.

    Nekem is van egy orosz akkutöltőm, abban is van ilyen lekapcsoló automatika, csak az teljesen leáll a végponton, illetve annál ez a védelem ki is kapcsolható. De csak azért hogy döglődőfélben lévő akkut is lehessen kínozni, amúgy nem szabad túllépni egy meghatározott pontot, mert szétfő az agya.

    A szünetmentes a hálózati betáp visszatérésekor vár egy olyan kb. 6-8 másodpercet mire visszakapcsol akku üzemről hálózati üzemre

    Ez is így jó, mert áramszolgáltatásban is van egy automatika, vagyis zárlat után végez egy (sőt több, ennek van egy rendszere) visszakapcsolást (hátha csak összefújta a szél a távvezetéket), ami után ismét lekapcsolhat, ha a zárlat továbbra is fennáll. Később, amikor visszajön az áram, ismét lekapcsolhat, ha még mindig zárlat van.

    A szünetmentes késleltetése elvileg csak ezt a túl gyakori kapcsolgatást igyekszik átugrani, kihagyni. A késleltetés módosítása rajz nélkül csak költői kérdés.

    [ Szerkesztve ]

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák