Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #22145024

    törölt tag

    válasz atesss #38289 üzenetére

    nem akarlak meggyőzni semmiről, de a felállított paraméterlistád alapján a klavios a járható út. Azt szerintem te is érzed, hogy ez nem egy egydélelőttös valami lesz, ha egy zacskóban lévő IC-ből indulsz ki.

    BTW tudtommal nincs ilyen IC készen, ami könnyen el is érhető.
    Viszont ha már AVR, akkor ebayen van készen AVR-alapú vezérlő, mit emlékeim szerint pont ilyen könnyű meghajtani, mint klaviost, vagy akármelyik hobby-CNC-s vezérlőt: step-dir. (szerintem ezt nagyon kódolni sem kell, van ezernyi fent a neten)
    Szal ha rákeresel erre az AVR-es megoldásra (egy ember fejleszti/árulja), akkor az megmondja, hogy mennyire lehet felturbózni, mert szinte biztos, hogy nem 5+A-es. Elméletben jobb, mint a klavios/kínai dolog és a forráskódja is letölthető.

    PC-tápnál nem találsz olcsóbbat. Néha itt a Ph! aprón árulnak "no-name", új, Delta400-as tápot. De azt tudni kell, hogy a léptetőmocik nem repesnek azért a sok felharmonikusért, ami az ilyen tápok kimenetén megjelenik. Bár tönkre nem teszi...

    Ha ki tudsz indulni egy levetett halogénizzó tarfójából, akkor abból, meg a fiókban lévő alkatrészek felhasználásával össze tudsz dobni egy olcsó lineáris tápot. Tán még a 12VDC is meglesz fixen. Ha szerencséd van, az 5A-es LDO sem fog lekorlátozni még 5.5A környékén. (ha igen, akor raksz mellé egy végtranyót)

Új hozzászólás Aktív témák