Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tamy

    senior tag

    válasz Kernel #39343 üzenetére

    Igaz, az akku szempontjából sem épp szerencsés, ha túlmerül. A műszer idő alapon kikapcsol (természetesen mindig a legrosszabbkor), alacsony elemfeszültségnél nem tudom meddig mér, mivel elég hamar cserélem ilyen esetben, ugyanis gyenge elemnél (jelzi) már baromságokat mér. Ilyen szempontból a túlmerítéstől nem hiszem, hogy tartanom kéne. Viszont ha az NiMh 7 cellás, akkor az elég kell legyen, engem az zavart meg, hogy Li-Ion-nál is a végfeszültséget adják meg, ezért gondoltam, hogy 6x1,4V=8,4V (tudom, hogy az 1,4V/cella sem kőbe vésett érték NiMh esetén).

    mezis: Megoldható lenne a fix táplálás, többnyire állandó helyen használom a műszereket, még felesleges tápom is lenne, csak konnektorból van mindig kevés. Igaz hosszabbítóm is van felesleges, mégsem szeretnék még több kábeldzsungelt az asztal köré.

    Fentiek alapján viszont az NiMh-nak működnie kell.

    Másik kérdésem: Hogyan lehetne minimális befektetéssel (értsd. méregdrága műszerek vásárlása/hitelesítés nélkül) nagy pontossággal feszültséget mérni. A korábban tárgyalt 4 cellás Li-Ion töltő feszültségét szeretném nagy pontossággal belőni 16,8V-ra, viszont a két műszer igencsak mást mutat (van még két panelműszerem is, azokat még nem is néztem). A Maxwell márkásabb, a másik csak egy DT-xxx, mégsem vagyok biztos benne, hogy teljesen elhihetem neki amit mutat.

    Arra gondoltam, hogy ez alapján építek egy 16,8V-os referenciát, természetesen a poti helyett fix ellenállást használva, és gondolom minimum 1%-os tűrésűekből illene csinálni. Aztán az ezen mért értékhez állítanám a step-up kimenetét. Van esetleg más egyszerűen kivitelezhető megoldás?

    [ Szerkesztve ]

    Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

Új hozzászólás Aktív témák