Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cs_Laci

    senior tag

    Sziasztok! Wireless router, jel erősítés a probléma.

    2-en lakunk Magyarok Franciaországban a világtól elzárva egy kisvárosban egy koliban és szeretnénk egy közös alhálóra jutni és közös netet használni, mert az olcsóbb :) . A probléma az, hogy itt semmi értelmes műszaki elektronikai bolt nincs, ráadásul a Francia szabványok erősen limitálják az itt forgalomba kerülő Wireless cuccok / antennák Transmit power értékét. Egy kolin belül, kb 30m-t kell átütni, 4 fallal, tehát elvileg nem lenne probléma, mégis a vadi új Router, egy D-Link DI-524UP ami nemzetközi szinten hivatalosan 100m-t tud indoor és 400 outdoor nem nagyon teszi meg ezt a szívességet. Úgyfest ez a Francia kompatibilis modell... Fel-fetűnik, de nem elég jó.
    És az a vicc, hogy nem a laptop egysége a szűk keresztmetszet.

    Kérdésem, hogy van valakinek valami ötlete, milyen antennával lehetne a router erejét megnövelni? Kb 15-18decibel tuti elég, de ez az én tippem. A probléma az, hogy a router adott, az eszköznek hozzá kell tudnia csatlakozni.

    A másik probléma - és ez a legnehezebb, hogy én itt nem tudok beszerezni semmit, így lenne olyan valaki, aki ki tudna minket segíteni egy ilyen eszközzel? Postát, anyag vagy beszerzési költséget és munkadíjat természetesn álljuk átutalással, esetleg bármilyen memóriakártyát és/vagy Parker-Waterman tollat is fel tudok ajánlani bőven nagykerár alatt :)

    Tudom, nem a legalkalmasabb fórum, de hátha akik itt vannak, tudnak segíteni, járnak olyan helyen ahol ilyeneket árulnak, vagy tudnak készíteni. Előre is köszi minden tippet, hátha lesz ebből valami :)

    [Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák