Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz Dany007 #45351 üzenetére

    15 V-ról melegedhet is, ha 12 V-ra van specifikálva a 100 mA, akkor 15 V már okozhat túlterhelést. Ilyenkor nem arányosan változik az áramfelvétel, vagy konstrukciófüggő.

    Arra sem árt gondolni, hogy amikor egy helyiségből kiszívom a levegőt, egy másik ponton beáramlásnak is kell lennie, különben romlik az egésznek a hatékonysága. Vagy attól is függ, hogy az ajtó-, ablaknyitogatások során, valamint a réseken mennyi utánpótlás érkezik.

    Magam részéről simán elintézném az általam linkelt 1 dolláros szabályzóval, aminek az is előnye, hogy kapcsolóüzemű, így gyakorlatilag veszteségmentesen oldja meg a feladatot, szinte nem is melegszik.

    12 V-ról le tud adni 11 V-ot, de az adott 15 V-os tápegység is használható lenne hozzá, amivel már 12 V is beállítható. Annyi, hogy ennél a panelra van szerelve egy 10 kΩ trimmer, azt ki lehet forrasztani, bekötni helyette bármilyen 10 kΩ értékű potmétert.

    De ezt csak a tárgyilagosság kedvéért írtam, ha valaki nincs otthon a barkácstémákban, nyilván egyszerűbb kész dolgokat vásárolni.

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák