Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz csabyka666 #46563 üzenetére

    A 625637 cikkszám alapján ez egy 18V / 1300 mAh kapacitású Ni-Cd akkunak tűnik.

    A töltő pedig úgy tűnik, hogy 1 órás gyorstöltő, vagyis 1,5 A árammal egy óra alatt beletol 1500 mAh-t, ami nagyjából reális, a veszteség miatt ennyi kell neki. De én nem kínoznám ilyen nagy árammal az akkut, attól függetlenül, hogy a Ni-Cd jól bírja.

    A német szövegben azt fejtegetik, hogy a memóriaeffekt elkerülése érdekében csak akkor töltsük, amikor már gyengül a gép, viszont ne töltsünk rá, amikor még nincs lemerülve, mert ezzel drasztikusan kinyírhatjuk (ekkora árammal, még szép). Ha fúrás közben felmelegedett, akkor töltés előtt várjuk meg, míg kihűl.

    Az Imax töltőn lehet állítani a -dU érzékenységet, ez minél kisebb érték, annál érzékenyebb a töltés végén a kapocsfeszültség csökkenésére, ami a telítődést jelzi. De lehet olyan eset is, amikor túl érzékeny, túl hamar leáll, megzavarja valami a helyes érzékelést, ilyenkor lehet nagyobbra állítani.

    Ha ez egy 1300 mAh kapacitású akku, azt 130 mA árammal lehet tölteni 15 óráig, akár kikapcsol az Imax, akár nem. Azon még időkorlátot is lehet állítani, de ha tovább marad rajta, az sem gond, 130 mA nem árt neki tartósan sem.

    102 °C szerintem is a trafó primerjébe épített hőkioldó.

    Az akkun valószínűleg két pozitív érintkező van, mint a régi Ni-MH-akkus telefonoknál is volt ilyen megoldás. Ebben az esetben 0 ohm mérhető közöttük.

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák