Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz kjani18 #50008 üzenetére

    "- van -e valami jó rajz 2 szerver tápegység redundáns táppá való alakításához?"
    A legegyszerűbb megoldás az azonos feszültségű tápágak közösítése a két táp felől 1-1 nagy áramú (és lehetőleg Schottky-) diódával egy közös pontba, de ennek az ára a stabil kimeneti feszültség elvesztése a diódák nyitóirányú feszültségesése miatt. Szóval PC-tápnak nem annyira ideális, de nem is biztos, hogy neked arra kell.
    "- PC tápot csak 12V -os tápegységként lehet -e és ha lehet hogyan lehet használni?"
    Ha csak a 12V-os ágat terheled, akkor 12V-os tápod lesz :U. A terhelhetősége így nyilván kisebb lesz, mint a teljes tápegységé, bár a mai PC-tápok amúgy is a 12V-os águkon tudják leadni a teljesítményük jelentősebb hányadát.

    Mod. #50009: Emlékszem erre a projektedre, már említetted itt korábban. A tápegység mindenféle terhelésre változtatja a kimeneti feszültségét? Ha egy nagyobb teljesítményű és megfelelő értékű ellenállással v. ellenálláshuzallal leterheled rövid időre, akkor is esik (?) a kapocsfeszültség (a táp csatlakozásainál mérve)?
    Egyáltalán: miféle táp az? Egy 5V / 12A-es kimenethez már nagyon kis ellenállású vezetékek illenek, hogy ne essen néhány tizedvoltot a kapocsfeszültsége a terhelés közelében. Ha csak a teljesítményének a harmadát használod, már akkor is 0,1Ω-os vezeték ellenállás (oda-vissza 50mΩ) fog rajta közel 4 tizedvoltot ejteni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák