Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jozsi252

    veterán

    Sziasztok

    Led szalag forrasztásában kérnék segítséget. A konyhapultoknál 5630-as led szalagok vannak mindenhol, mert csak ez ad elegendő fényt a pult megvilágításához. A gondom azzal a fránya forrasztással lenne! Nem akar összejönni hogy esztétikus és normálisan kinéző legyen a forrasztás. Ja tudom hülyén hangzik.. de ha már van normális alu sín, meg minden jól meg van csinálva, csak a forrasztás rontja az összképet.

    Itt lenne a Drive fiókomba feltöltve pár kép hogy lássátok mi is a hiba. Forrasztás

    Azzal nincs gond amikor felfuttatom az ónt a felületre, ott még normálisan néz ki, de mikor a vezetéket bele rakom, akkor nem "gömbölyű" marad a forrasztás az esetek nagy részében. Pedig a vezetékre is rakok rá kis ónt. Szóval jó lenne olyat elérni mint a gyári.. Tudom hogy a kézügyességen múlik a nagy része, de ha tudom min kellene javítani, akkor könnyebb lenne.
    Aránylag a 07 meg a 08-as képen jónak vélem a forrasztást, többi az sz.r.

    A 09-es képen látjátok hogy milyen ónt használok, lehet sok benne a folyasztószer? Amúgy ezt a pákát használom, Forrasztópáka, szabályozható 60W-os szett pákatartóval 200-tól 450°C-ig Toolcraft JLS-03 300 fokra szoktam állítani.

    Köszönöm előre is a tanácsot!

    iPhone 13 Pro Max

Új hozzászólás Aktív témák