Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Üdv all! Egy újabb rendhagyó kérdés következik.

    Méregettem a 18650 akkuimat feszültség, majd üzemszerű körülmények között áramerősség terén is. Minden rendben is ment azonban az utolsó mérésnél egy pillanatra rövidzárlat keletkezett, ami az akkutartó felépítése okán legalább 2db de akár 4db akkut is érinthet.

    Kérdés érte e valami olyan károsodás az akkut ami kimondottan veszélyessé teszi a továbbiakban? Más, lámpában 18650 akkut használók határozottan elutasítják a további használatot, mert töltés közben előfordulhat hogy robbanás keletkezik, vagy nagyobb terhelésnél a fokozódó hőtermelés miatt. A terhelés teljesen feltöltött állapotban 2A körül alakul, ami valószínű hogy 3,4V környékén 3A lesz (ki kellene mérni ugyebár :D, de amíg nem készülök el az atomcsúszásbiztos rövidzármentes adapterrel, ami ezt lehetővé teszi addig nincs áramerősség mérés sem).

    Vélhetően teljesen jó Xtar töltőim vannak, vajon képesek felismerni az ily módon meghibásodó akkut és időben megállítani a töltést? Vagy multiméterrel van olyan funkció amivel egyértelműen meg lehet állapítani méréssel, hogy az adott cella esetleg romlik/rossz (lesz)? Feszültséget mértem azóta, de a tuti jók és a zárlatot kapottak is ugyanúgy reagálnak terhelésre, feszültségük is ugyanaz mert a mérés idején egyformán voltak feltöltve is.

    Vagy hagyjam a picsába az egészet és csere? Ebben meg az a bosszantó hogy 2db miatt kellene 4et venni. De ha már 4et veszek vehetnék 8at is mert mennyiségi kedvezmény van, meg ha már úgyis külföldről jön...

    Előköszi!

    IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

Új hozzászólás Aktív témák