Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz mzso #54083 üzenetére

    Nagyobb áramon túl nagy kapacitásra lenne szükség, ami a gyakorlati kivitelezés kellemetlenségei mellett rengeteg kapacitív meddővel is szennyezné a hálózatot, ez pedig hatóságilag is tiltott. (Mármint nem a barkácsolás, hanem forgalomba hozni ilyen konstrukciót.) A kis teljesítményű kapacitív előtétes lámpákat még engedik, mert az önmagában kevesebb meddőt termel, noha több ilyen lámpa hatása összeadódik.

    Kapacitív előtétet mindig szokás kiegészíteni ellenállással is, mivel a kondenzátor a meredek impulzusokat átengedi, ezt ellenállással szükséges mérsékelni. Bekapcsolásnál sem mindegy, melyik pillanatban kapja el a szinuszt. De az ellenállás veszteséggel jár, ami kis áramon még elmegy, nagyobb áramon problémás.

    Ha valaki mégis bejátszaná azt a kapacitásértéket, amivel sikerül lecsökkenteni a driver bemenetére jutó feszültséget, az elég kiszámíthatatlan lenne, instabilitás elképzelhető. Függ a konstrukciótól is (adott típusú IC hogyan reagál stb.), nem zárom ki teljesen, hogy be lehetne állítani valamit, de szakmailag komolytalan.

    Sokkal célszerűbb venni akár egy másik drivert eBay-ről, amin látszik az IC típusa, rajzot keresni hozzá, áramot igény szerint belőni.

    Garancia persze más téma, csak műszaki szempontból közelítem meg.

    [ Szerkesztve ]

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák