Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • didyman

    őstag

    válasz biker #5643 üzenetére

    Az az 1V-os SL honnan jött? :F Ebben a tekintetben, elméleted szerint a végfokok sokkal ócskábbak lennének, hiszen ott a nagyáramú eszközök rendre sokkal vackabb SL-t produkálnánakak főleg a BC, EB kapacitások miatt... A-osztályban van az egész előfokozat, relatíve vaskosabb munkapontokkal, ott ez nem lesz gond.
    A linkelt kapcsolást nem ismerem, de semmi különös nincs benne, egy normálisan, pontosan frekiszintbe hozott RIAA, egy felüláteresztő szűrő, hangerő után egy buffer, majd egy, ha jól látom, Baxandall lepkeszabályozó és egy kimeneti fokozat. Az össz extra a nem 1x-es erősítésű tagokon egy 47pF-os nagyfrekis rendberakás. Ez így egy halom 50Ft-os műveletierősítő egymás után rakva :) . Ettől még lehet jó hangja, csak... Szóval létezik műverőlködőkől érdekes megoldás, ahol a műverősítőket egymással hozzák érdekes összefüggésbe, szimmetrizálnak, aztán asszimmetrizálnak meg még áramgenerátoroznak velük, mindezt ilyen párezer Ft-os cuccokból, azt hittem, valami ilyesmi lesz olcsóban.
    OP helyett OPA27, frissebb, lágyabb, jobb :D .

    Persze ez az egész szubjektív téma. Hallgatni kell, az arany, a többi meg üres duma. De nekem az NE5532 gyerekkoromban sem tetszett, az OPA27 az LM833-ak után felüdülés volt a Philips CD850-ben.

    [ Szerkesztve ]

    "Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

Új hozzászólás Aktív témák