Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bazsee71

    őstag

    Üdvözletem!

    Egy Kenwood Major KM600 konyhai robotgéppel küzdök. Legutóbbi használatnál (dagasztás) égett szagot éreztem, majd leállítottam. Ezután elindítva nagyon hektikusan járt a motor: volt, hogy legkisebb fokozaton el sem indult csak búgott, illetve maxon pörgetve is ingadozott a fordulatszám.

    Átvittem édesapámhoz, ahol adott minden szerszám a szétszereléshez. Ott is elindítottuk, hibátlanul járt. Azért belenéztünk, mi lehetett a gond.

    A vezérlést nemrég újítottuk fel (végeztünk egy teljes generált a gépen, közel 20 éves), most műszerrel kimértünk minden egyes alkatrészt, de nem találtunk hibát. Szénkefék (~3 mm-t koptak eddig, nem ebben az évtizedben fognak elfogyni), tekercs ránézésre rendben.

    A motor tengelye viszont ~2 mm-t mozog vertikálisan, illetve alul, a ventilátornál horizontálisan is ~1-1,5 mm-t. Úgy sejtem ez nem jó így. Okozhatja ez az egyenetlen járást, időszakos hibát? Ha igen, akkor megpróbálom kicseréltetni a csapágyakat, egyéb esetben elgondolkodok egy motorcserén (csak végső esetben). A motor egyébként 800W-os, a szabályzás triacon keresztül megy.

    A segítséget, tippeket előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák