Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fustfujo

    újonc

    Sziasztok!

    Teljesen analfabéta vagyok az elektronika témához, szóval bocsi ha nem tudtom szakszerűen megfogalmazni a kérdést, de megpróbálok érthető lenni.

    Van egy eszközöm, amibe kell 6 db AA-s elem és csak így működtethető, tehát nincs hálózati csatlakozója, hogy be tudjam dugni a konnektorba.

    Azt szeretném elérni, hogy be lehessen dugni, és ne kelljen állandóan elemet/akkumulátort cserélgetni. Olyan megoldás nem érdekel, hogy vegyél 12 db AA-s tölthető elemet, és amikor az egyik 6os lemerül tedd be a másik hatost, stb. Szeretném, ha folyamatosan tudna működni, megszakítás nélkül.

    Magát az eszközt nem akarom szétberhelni, tehát úgy kellene valahogy megoldani, hogy az eszköz azt érzékelje mintha továbbra is elemről menne, de közben meg nem.

    Van valami átalakító, ami a konnektor magasfeszültségét átalakítja olyanra, mintha 6 db AA elemből jönne az áram?

    Továbbá nem tudom, hogy az nehezíti e a dolgot, de ez a készülék kijelzi az elem töltöttségi szintjét is! Namost ha tudtok megoldást mondani egy ilyen átalakítóra, akkor a készülék hogyan fogja tudni megmérni az elem töltöttségi szintjét ezután? Megméri a konnektoromból a végtelen áramot, és ettől nem megy tönkre?
    (Lehet hozzáértők számára ez ilyen nagyon alap kérdés, de bennem felmerült ez a dolog is, és mivel nem értek hozzá, rákérdezek mivel nem akarom tönkretenni vele.)

    Ha van készen ilyen átalakító készülék(?), akkor mi a neve, hol tudok ilyet venni, ha nincs akkor megfizetem, ha valaki tud ilyet csinálni nekem.

    Köszönöm előre is!

Új hozzászólás Aktív témák