Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Alu

    senior tag

    válasz darvinya #59603 üzenetére

    Nálad mekkora áramot ad le a táp? Nem melegszik nagyon?

    Ribi & tvamos:
    Akkor lehet 1,6A -ra számolni a kondit? Ha csak 300mA -t veszek ki belőle akkor is ugyan úgy ellátja a feladatát, nem?
    Így hirtelen max 4 x 2200uF/25V kondikkal tudnám megoldani a nagyobb kapacitást, ezt találtam itthon, de veszek egy nagyot, ha szerintetek úgy jobb lenne. Amúgy is kellene másik, mert ezek valami kínai, HE**oreból rendelt Chongx Vent kondik, amiket amúgy is le akarnék cserélni Elnára vagy Nichiconra. Illetve olyat is olvastam, hogy megnövelhető a kondi élettartama, ha a ráírt feszültség felével hajtjuk. Amennyiben ez igaz inkább 35V -osokkal "pakolnám teli" a tápot. Szerintetek mennyi legyen akkor, 1 x 6300uF/35V?
    Fóliából van itthon 100nF/63V, de lehet inkább ezekből is keresek normálisabbat és kicserélem a kerámiákat.

    Eddig 1,6A -nél 27°C szobában 30 perc járatás után a max az 95°C volt (a tokozást mértem, nem a bordát). Ha csak a dac van rajta, akkor kb. 50°C -nál megáll. Egyébként az ilyen chipeknek mennyi az üzemi hőmérsékletük?

    Láttam olyan megoldást, ahol az egyenirányító bemenet lábai össze voltak kötve egy fólia kondival. Annak milyen szerepe van? Esetleg érdemes lenne nekem is tennem oda egy fóliát?

    tvamos:
    Annyira nem vagyunk vájtfülűek, csak sokan vallják, hogy az analóg táp hangban nagy javulást hoz. Hajtott a kíváncsiság és ha már úgy is szeretek barkácsolni gondoltam megcsinálom magamnak és kipróbálom. :)

    (#59614) Kernel:

    Értem, köszi! Ezért is jöttem ide és nem dacos vagy egyéb hifis fórumokban tettem fel a kérdéseimet.
    Ott lehet még a 4 x 15.000uF is kevés lenne.. :))

    [ Szerkesztve ]

    λŁƯ™

Új hozzászólás Aktív témák