Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz Darthforce92 #63967 üzenetére

    Négyszögjelet nem is mérhetne, mivel a forgás leképezése a szinuszhullám, ezt tudják az erőművi generátorok is. Négyszögjelet így lehetetlen lenne előállítani.

    Ezeket a motorokat egyszerűen azért nevezik DC-nek, mert DC tápról működik. Hogy a betáp után mi történik, az a motor "magánügye".

    Amikor csak 3 fázisvezeték van, ha jól megnézed az ábrát, a tekercsekben az áramirány két irányban változik, tehát az már AC. Mégsem ez számít az elnevezés szempontjából.

    Viszont ennek van egy másik módja is, amikor a csillagpont pl. GND-re megy, az egyes tekercsekre pedig pozitív tápot kapcsolgat az elektronika. Azt is eltolt fázisokban, de ilyenkor az áramirány nem változik, ilyen értelemben csak DC. De ez kevésbé igényes meghajtásnak számít egyébként.

    PC-ventilátor 4-pólusú, 2 fázisú, kicsit hasonlít a segédfázisú megoldáshoz, de ezek egyenrangú fázisok, az elektronika pedig megoldja, hogy végül forgás legyen belőle.

    Egyébként két fázis (első ránézésre mondhatnánk) majdnem alkalmatlan lenne forgatásra, de azért mégis vannak ilyen motorok, működik a dolog.

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák